Transglutaminaza - aditiv alimentar și enzimă alimentară
Transglutaminaza este un aditiv alimentar, fiind o enzimă care formează legături între moleculele de proteină.
Principalele grupuri de produse care utilizează Transglutaminaza: produse din carne, produse din cârnați/șuncă, produse din fructe de mare, produse de panificație, produse lactate și vegane.
Există beneficii în utilizarea TG:
* Îmbunătățește textura cărnii
și legătura între bucățile de carne
* Reduce fosfații
* Reduce pierderile de apă în timpul proceselor de gătire
* Îmbunătățește textura finală în produsele cu sodiu scăzut
* Îmbunătățește textura și elasticitatea
* Crește forța gelului, facilitând pierderea de proteină
* Reduce conținutul de gumă și gelatine
etc.
Cea mai frecventă aplicație este pentru: produse din carne, produse lactate, produse din fructe de mare, produse de panificație, produse din brânză/brânză de vaci, produse vegane.